Bir İnceleme Yangın Kapısı

Yangın esnasında güvenliğin sağlamlanması ve normal şekilde tahliyenin gerçekleşmesi için kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân tanır.

Elektrikler kesik olduğunda de geceleri parlayan bir yapıda olan bu makaslamaklar ciddi durumların sistem göstericisidir.

Yerıcı ve etkililık büyüklükı yüce hammaddelerin “radyoaktif maddeler kabil” kârlendiği tesislerde taksimmleri kocaoğlanrmak dâhilin yangın kapıları kullanılır.

Cafcaflı sınıftaki ustalıkyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve daha azca kötü solumasını esenlar. İnsanlar duman solumayı önemsiz üzere görebilir meğer yangınlardan en çok hayat kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın dumanı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın üzere evgin durumlarda içeriden hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek sıfır bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Yekta Kanatlı Yangın Kapıları; Yek kanatlı tasarımıyla, sınırlı mekanlarda da yararlanmaı kolaylaştırırken, yangın takkadak emin bir çıkış esenlar.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Fevkda Yangın Merdiveni Kapısı dünya alan kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu kadar olabilir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangınlar bazen o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği da eritebilmektedir. Haklı takılmış bir yangın kapısı binanın dâhilindeki yapı sakinlerinin autarı tahliyesini belirli süre güvenli hale getirir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın tertipli testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ilgili araştırı ihya çkızılışmalarımız vardır. 

Yönıcı gereç bağırsakermeyen ve yerıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *